dinsdag juli 16 , 2019

Waarom CSS?

De webtaal HTML kent zelf ook opmaakmogelijkheden, maar deze bleken al gauw te beperkt. Met de komst van CSS werden de opmaakmogelijkheden flink uitgebreid.

Apart bestand

Een CSS-file of StyleSheet bevindt zich als apart bestand op een website. In de HTML van de site wordt een verwijzing naar het Stylesheet opgenomen.

Dit biedt als voordeel dat dezelfde opmaakspecificaties kunnen worden gebruikt voor verschillende webpagina's. Veranderingen in de lay-out, zoals bv. een andere achtergrondkleur of een groter lettertype, kunnen dan sneller worden doorgevoerd.

Scheiding van vormgeving en inhoud

De huidige tendens in webdesign is de totale scheiding van vormgeving en inhoud door middel van CSS. Alle aspecten van een webpagina die betrekking hebben op vormgeving, zoals kleuren, lettergroottes, decoratieve afbeeldingen etc., worden ondergebracht in het CSS. Het HTML-bestand bevat dan alleen nog gestructureerd opgemaakte tekst.

Voordeel van deze scheiding is dat het eenvoudiger is de vormgeving van de site aan te passen. Bovendien maakt de strikte scheiding van vormgeving en tekst de website toegankelijker voor bijvoorbeeld mensen met een visuele handicap.

Herkennen

Een Cascading Style Sheet is herkenbaar aan de extensie '.css'.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.