dinsdag juli 16 , 2019

Wat is HTML?

HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is de taal waarmee webpagina’s worden weergegeven.

Opmaaktaal

HTML is een opmaaktaal. Door middel van HTML-instructies kunnen aan een website kleuren, afbeeldingen en hyperlinks worden toegevoegd. Deze instructies worden door middel van markeringen (tags) op de pagina aangebracht.

Weergave

HTML kan worden bekeken met een browser. Een browser is een programma dat HTML-omzet in opgemaakte tekst. Bekende browsers zijn o.a. Microsoft Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera en Netscape.

Broncode bekijken

De meeste browsers bieden de mogelijkheid om de oorspronkelijke HTML te bekijken.

Webserver

Om een HTML-pagina via het internet aan anderen te laten zien, is het noodzakelijk dat de HTML-pagina zich op een webserver bevindt.

Uitbreidingen

HTML kan worden uitgebreid met allerhande technieken om de pagina functioneler of aantrekkelijker te maken. De bekendste hiervan zijn CSS, JavaScript en Flash.

Database-toepassingen

Om gebruik te kunnen maken van gegevens uit een database, is het gebruik van een scripttaal naast HTML noodzakelijk. Veelgebruikte scripttalen zijn ASP en PHP.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.