dinsdag juli 16 , 2019

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een code waarmee een computer in een netwerk geïdentificeerd kan worden.

IP of ‘Internet Protocol’

Het IP is een techniek die gebruikt wordt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. De meest gebruikte toepassing is - zoals de naam al zegt - het internet. Het is echter ook mogelijk om een zelfstandig netwerk, zoals een thuisnetwerk of een intranet, via IP te laten communiceren.

Het IP fungeert in het netwerk als een elektronische ‘postbode’, die informatie bij het ene adres ophaalt en bij het andere bezorgd.

IP-adres

In een IP-netwerk krijgt iedere computer een unieke code toegewezen. Deze code bestaat uit vier getallen (van 0 tot 255), gescheiden door een punt. Deze code wordt het IP-adres genoemd. Een voorbeeld van een dergelijk IP-adres is 109.70.1.196.

Een IP-adres kan een vaste code zijn, of willekeurig door uw provider toegekend worden.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.