dinsdag juli 16 , 2019

Wat is PHP?

PHP staat voor 'PHP: Hypertext Preprocessor'. Het is een scripttaal, die hoofdzakelijk wordt gebruikt om op webservers dynamisch webpagina's te creëren.

Server-side scripting

Met PHP kunnen op de pagina's instructies worden gegeven aan de webserver alvorens informatie naar de ontvanger wordt gestuurd. Dit wordt server-side scripting genoemd.

Database

PHP wordt vaak gebruikt in combinatie met een database, meestal MySQL. Met behulp van PHP kan informatie uit de database worden gehaald, worden weergegeven in bv. HTML of bewerkt door middel van bv. een invulformulier.

Op deze wijze kunnen uitgebreide webapplicaties worden geprogrammeerd. Hierbij kunt u denken aan:

  • Een gastenboek;
  • Een forum;
  • Een statistiekenpagina;
  • Een Content Management Systeem (CMS);
  • Online enquêtes, testen en toetsen;

Herkennen

Een in PHP geprogrammeerde pagina is te herkennen aan de extensie ".php".

LAMP

PHP wordt meestal gebruikt in combinatie met een Linux (OS) en Apache (webserver). Voor de database wordt meestal gebruik gemaakt van MySQL. Deze combinatie staat bekend onder de naam LAMP.

Concurrerende technieken

Concurrerende technieken zijn Microsoft Active Server Pages (ASP) en JavaServer Pages (JSP).

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.