dinsdag juli 16 , 2019

Wat is een Webserver?

Een webserver is een computer die is gekoppeld aan het internet. Op deze computer bevinden zich bestanden, afbeeldingen of webpagina’s die door derden via het internet geraadpleegd kunnen worden.

Om dit te kunnen doen, is het nodig dat speciale programmatuur geïnstalleerd is op deze computer: de zog. webserver-software.

Veelgebruikte webserver-software-pakketten zijn:

Apache Webserver Apache wordt voornamelijk toegepast voor HTML en PHP.

Microsoft IIS Microsoft IIS wordt voornamelijk toegepast voor HTML, ASP en ASP.Net.

Domeinnaam

Elke computer die gekoppeld is aan het internet, krijgt een uniek IP-adres toegewezen. Ook een webserver heeft zo’n IP-adres. Bij de registratie van een domeinnaam wordt de domeinnaam gekoppeld aan het IP-adres van de webserver waarop de website wordt geplaatst.

Hosting

In principe is het mogelijk uw eigen computer als webserver in te richten. Om de pagina’s van uw website dag-en-nacht voor derden beschikbaar te stellen, is het ook noodzakelijk dat uw computer dag-en-nacht aanstaat. In de praktijk zal dit echter meestal op bezwaren stuiten. Over het algemeen worden websites daarom ondergebracht bij een zg. Hosting-provider of ISP, die de zorg voor de webserver op zich neemt.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.