dinsdag juli 16 , 2019

Wat is XHTML?

XHTML staat voor Extensible Hypertext Markup Language. Het is - net als HTML - een taal om op webpagina’s informatie weer te geven. XHTML is echter veel strikter dan HTML.

XHTML is gebaseerd op XML.

Het gebruik van XHTML biedt enkele voordelen ten opzichte van het gebruik van HTML:

Correcter Door de heldere structuur van XHTML en de controleerbaarheid via zg. validators zijn XHTML-pagina’s qua code normaliter logischer en schoner opgebouwd dan HTML-pagina’s.

Sneller Omdat XHTML-pagina’s beter gestructureerd en eenvoudiger opgebouwd zijn, kunnen ze sneller door de browser worden geïnterpreteerd en weergegeven. 

Scheiding inhoud en vormgeving Door gebruik van CSS in combinatie met XHTML kunnen vormgeving en inhoud (tekst) van de website eenvoudig gescheiden worden. Deze scheiding heeft grote voordelen met betrekking tot hergebruik (bv. restylen) van de website of het weergeven van de informatie op andere media (zoals bv. een PDA). Ook zijn pagina’s toegankelijker voor mensen met een visuele handicap.

Naar verwachting zal XHTML in de toekomst HTML gaan vervangen als standaard webtaal voor internetpagina’s.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.