dinsdag juli 16 , 2019

Wat is XML?

XML staat voor eXtensible Markup Language.

Toepassing

Met XML kunnen gegevens op een gestructureerde manier vastgelegd worden. De indeling die daarbij gebruikt wordt, maakt, dat de gegevens zowel door de mens als door een machine te begrijpen zijn.

XML lijkt qua indeling op HTML. Groot verschil is echter, dat HTML vooral gebruikt wordt om gegevens op te maken, en XML om gegevens in te delen.

XML wordt steeds meer gebruikt om gegevens via het net te versturen of uit te wisselen. Een populair voorbeeld hiervan is RSS.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een in XML ingedeeld bestand is:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>     <begrippenlijst name="webdesign">     <begrip>         <titel>Webdesign</titel>         <subtitel>Van concept tot realisatie</subtitel>         <auteur>HvN webdesign</auteur>         <isbn>9039524963</isbn>     </begrip>     <begrip>         <titel>Goedkoop webdesign</titel>         <subtitel>De kracht van eenvoud</subtitel>         <auteur>Hans van Neerbos</auteur>         <isbn>9043003832</isbn>     </begrip> </begrippenlijst>

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.